2 augusti 2014 Broarna Runt 2.0

 

Broarna Runt var ett uppskattat kulturarrangemang under 1980-talet. 1991 genomfördes det för sista gången. Men nu väcker ”pärlbandsbyarna” liv i detta igen i form av Broarna Runt 2.0. Olika kulturella aktiviteter kommer att genomföras den 2 augusti i Kusfors, Gumboda, Petiknäs och Rengård . I Kusfors blir kl. 14.00 en jazzkonsert med den tyske pianisten Olaf Schneider. Dessutom genomför Gym Station aktiviteter på gräsmattan och Café Ångloket håller denna dag öppet 12.00-18.00.

Gatupratare (1) photo

I Rengård blir det tal om utställningen ”Anmödrars spår – Textiler & redskap från förr”, berättande av Erik Grahn, konsert med vokalissan Clara Gustavsson och demonstration av hantverk med en mängd olika slöjdare. I Petiknäs genomförs guidade visningar i kyrkan och det blir aktiviteter i vävstugan med visning av olika sätt att tillverka mattor. I Gumboda visas Conda Forsells fotoutställning och man  visar upp den lokala matkulturen i bagarstugan och tillagar kolbullar. Dessutom blir det berättande av Gunnel Flinta.

Korpen genomför under dagen en tipstävling med frågor som finns uppsatta i alla deltagande byar.

Arrangörer: Byaföreningarna i samarbete med Norsjö kommun, ABF, Medborgarskolan och SV

 

 

Lämna en kommentar

Din kommentar