9 SEPTEMBER 2014 18.00 BOKSLÄPP MED ÅKE LUNDGREN


FÖRFATTAREN ÅKE LUNDGREN LÄSER UR SIN NYA ROMAN ”ZAKRIS ARV”

ake_lundgren - portratt

Den 8 september släpper Åke Lundgren sin 26:e bok ”Zakris Arv” och redan dagen därpå kommer han till Café Ångloket för att berätta mer om dess tillkomst och läsa ur boken, som är hans första roman sedan 2001.

”Bakerom där n´Zakri har ven” var ett talesätt man tillgrep när man ville beskriva en plats som låg otillgängligt och kanske inte ens fanns – utom möjligen i fantasin. Om en sådan plats, Qwaas i det inre av Västerbotten, handlar Åke Lundgrens nya bok. Det är berättelsen om n’ Zakri och a’ Sara och det oundvikliga arvet; om levande och döda genom flera generationer.

Det är också berättelsen om en man och en kvinna som i skuggan av andra världskriget försöker skapa en gemensam framtid – trots fattigdom och stängda
grindar. Vad hade Gud egentligen för avsikt med allt detta? Fanns det en mening? Är vi alla en del av skapelsens stoft? Och finns i så fall något som förenar? Zakris arv är Åke Lundgrens tjugosjätte bok; en roman, en släktkrönika och en skröna med djupa rötter i det västerbottniska berättararv som Åke Lundgren själv är en del av.

DENNA KVÄLL ÄR CAFÉET ÖPPET FRÅN 17.00

VÄLKOMMEN
ENTRÉ 100:-