Dubbeljubileum

 

LÖRDAG 8 AUGUSTI 2015 FRÅN 12.00

ÅNGLOKET VID CAFÉ ÅNGLOKET FYLLER 100 ÅR OCH CAFÉET 20 ÅR

För 100 år sedan, 1915, byggdes ångloket som står vid Café Ångloket och för 20 år sedan, 1995, startades caféet.

Detta firar vi den 8 augusti med ett jubileumsprogram som bjuder på tal, föreläsning och musik med start 12.00.

Jubileumstalet hålls av Norsjös kommunalråd Mikael Lindfors.

Därefter kommer lokföraren och järnvägshistorikern Kenneth Landgren, Sollefteå, att berätta om historien kring Stambanan Genom Övre Norrland med fokus på Kusfors. Kenneth har skrivit ett flertal böcker i ämnet och nu håller han på med andra delen om järnvägsolyckor i Sverige.

Musik blir det också och då i form av den svensk-engelska gruppen McRoar som spelar glad och medryckande engelsk-irländsk-skotsk och svensk folkmusik. Bandet bildades 2010 i Vilhelmina och består av: Rory Innerd, fiol och mandolin, Victoria Innerd, sång och gitarr samt Markus Mattsson, klarinett, blockflöjt, bas och cajón.

Caféet håller öppet 12.00-16.00

Lok

Lämna en kommentar

Din kommentar