Skillingnytt till kaffet med sanna minnen från Rengård i nyskapad musikteater och konst

Skillingnytt till kaffet med sanna minnen från Rengård i nyskapad musikteater och konst
23 juli kl. 18 på Café Ångloket i Kusfors
Skådespelaren Lotta Karlsson har, tillsammans med kompositören Bo Selinder och konstnären Fanny Felicia Svanberg, rest runt till sju orter i norra Västerbotten och Norrbotten och hälsat på människor som levt länge och lyssnat till deras minnen vid köksborden.
Resultatet har blivit Skillingnytt till kaffet, en föreställning med musik och teater som återberättar sanna minnen från förr.
Bland annat finns här två minnen från Rune och Ringvor Gustafsson i Rengård. En av historierna som de bidrar med handlar om när ryska soldater stövlade in hos Margareta i Rengård under svensk-ryska kriget 1808–1809. Den andra historien är skrönan om den legendariske apmannen.
Med inspiration från mötena vid kaffeborden har Fanny Felicia Svanberg målat sju tavlor som visas när Café Ångloket är öppet fram till och med föreställningen 23 juli. Kjell Peder Johanson har regisserat föreställningen och skrivit manus tillsammans med de tre och vid pianot sitter Robert Råberg.
Entré 100: –
Caféet är öppet under kvällen
Välkommen
Önskar Kusfors Allaktivitetshusförening, Norsjö Musik & Teater och Kind Exploring

Lämna en kommentar

Din kommentar