KONSERT MED TRIO POLSTJÄRNA Fredag 7 juni kl. 18.00

Vad händer när en av Hildegard von Bingens medeltida melodier möter elektroniska ljud, programmerade synthar och pianoimprovisation?

Det är en av de frågor som projektet Polstjärnan besvarar under sin musikaliska resa 2024, där de fortsätter vi utforska ska nya musikaliska världar, i gränslandet mellan improvisation och komposition. På en plats där klassisk sång kläs i helt nya musikalisk skrud.

Förutsättningslöst utforskar de ständigt nya klanger. Och nya platser att fylla med sin musik.

Therése Thylin är en lyrisk mezzosopran från Skellefteå, verksam som frilansmusiker både som solist och i olika ensembler. Hon har sångexamina från Operahögskolan i Oslo, NTNU och Härnösands- och Framnäs folkhögskolor. Bland hennes ensembler kan nämnas Vokal Nord i Tromsö, stråk/vokal-trion KIT Trio och piano/vokalduon Skuggsystrar.

Christian Augustin är frilansande musiker och producent från Kåge, bosatt i Stockholm. Han har musikerexamen med inriktning trummor från Kungliga Musikhögskolan samt Fridhems- och Framnäs folkhögskolor. Christian är flitigt anlitad som musiker band som Ára, Cult of Luna, pg.lost, och rör sig med lätthet mellan elektronisk musik, jazz och hardcorepunk.

Anders Winterstam är pianist och organist, med examen i kyrkomusik från Musikhögskolan i Piteå, och studier i solistiskt orgelspel vid Kungliga konservatoriet i Antwerpen, Belgien. Han har också studerat jazz och är idag verksam både inom kyrkomusik och i en rad konstellationer i olika genrer.

Entré:100:-

Välkommen hälsar Kusfors Allaktivitetshusförening

Lämna en kommentar

Din kommentar